Fåglar att fotografera i Sverige

Fågelfotografering kräver en rejäl portion tålamod och rätt utrustning. Men som tur är så har vi många fåglar att kunna fotografera här i Sverige! Fördelen med att fotografera just fåglar är är att det nästan alltid finns fina motiv i närheten. Det kan räcka att kika ut i sin egen trädgård.

På bilden är det en blåmes och det är en av våra vanligaste fåglar. Den är ju även tacksam att ta kort på med sina färger. Fågeln finns här året om, men på hösten drar det runt stora flockar av dem. Sedan kan man se dem under vintern om man matar fåglar. 

Andra fåglar som du kan fotografera i Sverige är hackspetten, steglits, ormvråk, nötskrika, knölsvan, uggla, korp, storskarv och gråhäger. 

Inom nån månad kan man även få till att ta kort på tranan. Den brukar komma till Sverige i mitten av mars. Ett hett tips är att bege dig till Hornborgarsjön, som ligger i Västra Götaland, där de brukar samlas innan de sprider ut sig i landet. 

15 Feb 2019

Fågelfotograf

Jag är en sann fågelentusiast, men inte den som står med kikare och uppslagsbok, utan den som står med kamera och stativ och fotar ur alla tänkbara vinklar och avstånd. Jag älskar fåglar, tycker det är de vackraste och mest fascinerande av alla djurarter. Samtidigt har jag ett stort intresse för fotografi och de två stora intressena i kombination är faktiskt oslagbar. 

Den här bloggen är tänkt som en dagbok och portfölj där jag kan posta mina bästa bilder såväl som tips och tricks associerat med fågelfotografi. Jag fotar inte bara fåglar, även om de är mina favoritmodeller, så det kommer att dyka upp bilder även på andra objekt. 

Hoppas att du ska få något ut av min blogg. Väl mött!