Storlom - ett av de vackraste läten jag vet

En fågel jag tycker mycket om, det är storlom. Det finns inget bättre än att sitta ute och se solen gå ner eller stiga upp och höra fågelns läte över sjön. Det är magiskt tycker jag!

Storlom (Gavia arctica) är en fågel inom familjen lommar och det är även Gästriklands landskapsfågel. Storlommen är känd för sitt under våren klagande och ödsligt klingande spelläte men har även andra läten. Revirropet är ett ku-u-í-ki, kuí-ki, kuí-ki. Varningslätet är ett djupt knarrande, och ett långsamt råmande förekommer också vid fara, liksom ett kuick! följt av en plaskande dykning.

1 Feb 2019

Fågelfotograf

Jag är en sann fågelentusiast, men inte den som står med kikare och uppslagsbok, utan den som står med kamera och stativ och fotar ur alla tänkbara vinklar och avstånd. Jag älskar fåglar, tycker det är de vackraste och mest fascinerande av alla djurarter. Samtidigt har jag ett stort intresse för fotografi och de två stora intressena i kombination är faktiskt oslagbar. 

Den här bloggen är tänkt som en dagbok och portfölj där jag kan posta mina bästa bilder såväl som tips och tricks associerat med fågelfotografi. Jag fotar inte bara fåglar, även om de är mina favoritmodeller, så det kommer att dyka upp bilder även på andra objekt. 

Hoppas att du ska få något ut av min blogg. Väl mött!