Man måste vara utrustad med ett gott tålamod

Totalt 162 försök på drygt 4 dagar, det var vad som krävdes för att fånga en havsörn på bild. Det är många som tror att det bara är att ta med sig sin kamera ut och börja fotografera de vackra flygfäna men det krävs faktiskt en hel del tålamod också. Ibland får man vänta i veckor på att få den perfekta bilden, ibland har man tur och kan knäppa de bästa bilderna på bara några minuter. När jag ska fota de lite skyggare fåglarna så brukar jag förbereda mig väl. jag bygger upp ett gömsle där jag kan sitta och vänta på dem. Med mig har jag mat, vatten och också en behållare i vilken jag kan uträtta mina behov. Allt för att inte behöva gå ut och störa djuren. 

Få tiden att gå 

Vissa dagar är det långsamt, det medger jag. Men det finns bra sätt att få tiden att gå. Själv brukar jag ha med mig min mobiltelefon. På den läser jag tidningen och spelar på slots med en bra casino bonus. Det är ett tidsfördriv, och något jag kan ägna mig åt medan jag väntar. Ibland sitter jag mest och bara tittar ut och beundrar det vackra landskapet. Då händer det att jag också får bilder tagna so jag inte hade planerat i förväg. Ska du testa att fota fåglar kan jag rekommendera att du börjar med de du har runt husknuten. Talgoxar och domherrar till exempel. Sen kan du välja svårare fåglar allt eftersom. 

1 Apr 2019

Fågelfotograf

Jag är en sann fågelentusiast, men inte den som står med kikare och uppslagsbok, utan den som står med kamera och stativ och fotar ur alla tänkbara vinklar och avstånd. Jag älskar fåglar, tycker det är de vackraste och mest fascinerande av alla djurarter. Samtidigt har jag ett stort intresse för fotografi och de två stora intressena i kombination är faktiskt oslagbar. 

Den här bloggen är tänkt som en dagbok och portfölj där jag kan posta mina bästa bilder såväl som tips och tricks associerat med fågelfotografi. Jag fotar inte bara fåglar, även om de är mina favoritmodeller, så det kommer att dyka upp bilder även på andra objekt. 

Hoppas att du ska få något ut av min blogg. Väl mött!