Första tranan vid Hornborgarsjön har landat

Ett säkert vårtecken varje år är då det börjar komma tranor till Hornborgarsjön, som ligger i Västra Götaland. Detta skedde den 23 februari i år. Redan tidigare i år syntes en trana vid Trandansen i sjöns södra del. Den individen har dock troligen övervintrat i landet. Den som sågs den 23 har dock troligen gjort den långa resan hit. 

De första tranorna som syns vid sjön tillhör troligen de drygt 30 par som häckar vid Hornborgasjön.

Det brukar varje år komma stora flockar med tranor som rastar vid sjön. Men de brukar anlända  mitten eller slutet av mars. Dessa rastande tranor stannar en vecka eller två innan de ger sig av till sina häckningsplatser i norra Skandinavien.

 

5 Mar 2020

Fågelfotograf

Jag är en sann fågelentusiast, men inte den som står med kikare och uppslagsbok, utan den som står med kamera och stativ och fotar ur alla tänkbara vinklar och avstånd. Jag älskar fåglar, tycker det är de vackraste och mest fascinerande av alla djurarter. Samtidigt har jag ett stort intresse för fotografi och de två stora intressena i kombination är faktiskt oslagbar. 

Den här bloggen är tänkt som en dagbok och portfölj där jag kan posta mina bästa bilder såväl som tips och tricks associerat med fågelfotografi. Jag fotar inte bara fåglar, även om de är mina favoritmodeller, så det kommer att dyka upp bilder även på andra objekt. 

Hoppas att du ska få något ut av min blogg. Väl mött!